روش تشخیص چای طبیعی چیه؟

روش تشخیص چای طبیعی

یکی از محصولاتی که به دلیل پر طرفدار بودن ، به شدت مورد سودجویی قرار می گیرد ، چای است. متاسفانه تشخیص چای از روی ظاهر بسیار سخت است و برای بسیاری از مصرف کنندگان امری غیر ممکن است.

در این صفحه سعی داریم تا با معرفی چای با کیفیت و اصیل شمالی و راه های تشخیص طبیعی بودن آن ، شما را در خرید بهترین محصول یاری کنیم. همواره به یاد داشته باشید که خرید از یک برند معتبر می تواند دغدغه شما را برای یک خرید با کیفیت به حداقل برساند.

برند چابک ، عرضه کننده بهترین انواع چای ، با کیفیت و عطر و طعم واقعی است که می تواند نیاز مصرف کننده را کاملا بر طرف نموده و محصولی طبیعی با قیمت مناسب را در اختیار او قرار دهد.

چرا برخی تولید کنندگان چای به آن مواد افزودنی و شیمیایی اضافه می کنند؟

توجه داشته باشید که تولیدکنندگان چای می توانند چای بسیار مرغوب و اصیل ایرانی را بسته بندی کرده و با قیمت بسیار مناسب به فروش برسانند و یا به کشورهای اروپایی و آمریکایی صادر کنند. بنابراین در چای ممتاز ایرانی هرگز رنگ مصنوعی و شیمیایی اضافه نمی شود. اما اگر برگ‌های چای بی‌کیفیت یا قدیمی باشد ، برای پوشاندن کیفیت پایین برگ‌های چای، مواد شیمیایی شامل رنگ و طعم به آن اضافه می‌شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که چای خارجی که دارای مواد افزودنی است می تواند بی کیفیت و برای سلامتی مضر باشد.

برخی از انواع چای های خارجی به ویژه چای کله مورچه و باروتی که خیلی زود رنگ می گیرد ، در بین مردم بسیار محبوب اند . این چای ها از انواع چای درجه 3 است که از مخلوط کردن پودر چای کهنه با مواد افزودنی مختلف تهیه می شود.  این نوع چای ها هنگام بسته بندی به شکل گلوله در آورده می شود و چون به این نوع چای رنگ مصنوعی اضافه می شود پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و تیره و کدر می شود.

آیا چای تقلبی از روی ظاهر قابل تشخیص است؟

خیر؛ تقلبی بودن یا کیفیت پایین چای را تا زمانی که چای را دم نکنید متوجه نخواهید شد. بعد از دم کردن چای می توان از کیفیت، رنگ، طعم، عطر و اصل یا تقلبی بودن آن تشخیص داد. اما چایکاران و کارخانه داران حرفه ای ممکن است بتوانند کیفیت چای را از روی ظاهر آن تشخیص دهند. مثلا وقتی یک مشت چای سیاه بهاره را در دست گرفته و بو می کنند عطر و طعم بسیار خوبی داشته و نرمی و لطافت خاصی نیز دارد. در مقابل اگر چای تقلبی و درجه دوم و سوم را بررسی کنند عطر و بوی ضعیف تری دارد و دانه های آن نیز سخت تر است.

راه های تشخیص چای با کیفیت و اصل

چای ایرانی انواع مختلفی دارد. به عنوان مثال اگر یک بار چای کاشت پاییز را خریداری کنید، قطعا به دلتان نخواهد نشست. در عوض، چای بهاره خوش طعم ترین و محبوب ترین چای طبیعی از نظر عطر و رنگ است. بنابراین بهتر است راه های شناسایی و تشخیص چای مرغوب و اصل را بدانید تا خرید خوبی داشته باشید و از نوشیدن چای مرغوب ایرانی لذت ببرید. در اینجا راه های کامل شناسایی چای ایرانی را با هم مرور می کنیم.

تشخیص عطر و طعم چای با دم کردن آن

تشخیص چای از روی ظاهر بسیار دشوار است. همانطور که گفتیم فقط تولیدکنندگان و کشت کاران چای می توانند کیفیت چای را از روی ظاهر آن تشخیص دهند، زیرا چای مرغوب بهاره دارای عطر و طعم، لطافت و لطافت خاصی است. این چای بهترین طعم و کیفیت را دارد. وقتی چای بهاری را داخل قوری می ریزید، وقتی آب جوش اضافه می کنید، عطر بسیار مطبوع چای بهاره با بخار آن بلند می شود که بسیار مطبوع است! بنابراین یکی از راه‌های تشخیص چای مرغوب، دم کردن چای و مقایسه عطر و طعم چای است. بهترین راه برای خرید چای ایرانی، خرید از فروشندگان معتبر چای گیلان است که برند چابک یکی از معتبر ترین عرضه کنندگان چای طبیعی گیلان به شمار می رود.

تشخیص طبیعی بودن رنگ چای با آزمایش آب سرد

یکی از راه‌های آسان برای تشخیص وجود رنگ‌های مصنوعی در چای ایرانی یا خارجی، انجام آزمایش آب سرد است، از آنجا که چای باکیفیت و طبیعی ، رنگدانه‌های شیمیایی اضافه ندارد، اگر داخل آب سرد اضافه شود ، حتی پس از مدت طولانی ، آب را رنگ نمی کند. اما بارها دیده اید که چای کیسه ای یا برخی چای های خارجی حتی در آب سرد به راحتی رنگ می گیرند. این تست ساده برای تشخیص چای ایرانی طبیعی به کار می رود.

تشخیص کدورت چای با آزمون یک ساعته

یکی دیگر از نشانه های وجود مواد شیمیایی در چای کدر شدن چای و تیره شدن رنگ فنجان چای به دلیل گذشت زمان است. چای مصنوعی که رایحه شیمیایی دارد بعد از نیم ساعت یا یک ساعت در اثر واکنش مواد شیمیایی با اکسیژن هوا رنگ آن به سمت تیره شدن و سیاه شدن می رود که این یکی از نشانه های بارز تفاوت چای طبیعی ایرانی با چای نا مرغوب است.

چای مرغوب ایرانی پس از ساعت ها در فنجان چای تغییر رنگ نمی دهد و این یکی از راه های مهم تشخیص چای مرغوب و اصل است. حتی در بسیاری از چای های موجود در بازار که با عنوان های معروف به فروش می رسند، مشاهده می شود که پس از مدتی ، لایه ای مانند چربی روی سطح چای ایجاد می شود که حاکی از غیر طبیعی و نامرغوب بودن چای دارد.

تشخیص رنگ چای با مشاهده ظاهری

چای ایرانی رنگی کاملا طبیعی دارد و این ویژگی نشان از کیفیت و اصالت چای دارد، بنابراین چای مرغوب و طبیعی ایرانی حداقل به یک ربع ماندن روی شعله غیر مستقیم سماور برای دم کشیدن نیاز دارد تا عصاره و رنگدانه های طبیعی گیاه استخراج شود.

اما چای های غیر مرغوب بازار که رنگ های مصنوعی دارد بعد از اینکه آب جوش به آن اضافه می شود بلافاصله رنگ می گیرد و همین مسئله راهی برای تشخیص طبیعی نبودن چای است.

تشخیص مرغوب بودن چای با طعم آن

دقت کنید چای اصیل و مرغوب بهاری تلخ نیست و تنها یک طعم قوی و گس دارد. اما چای پاییزی خیلی تلخ است و با استفاده از این ویژگی می توانید مرغوب بودن یا نبودن چای را تشخیص دهید .

چای سرگل به دلیل اینکه از برگ های تازه فصل بهار تهیه می شود، اصلا تلخ نیست، اما کمی ترش است و به همین دلیل بیشتر مورد پسند چای خورها قرار می گیرد! بنابراین یکی از راه های تشخیص چای مرغوب ایرانی، میزان تلخی چای است.

تشخیص مواد افزودنی در چای

افزودنی هایی که به چای اضافه می شود شامل ترکیبات شیمیایی است که اولاً رنگ چای طبیعی را بهبود می بخشد و ثانیاً طعم چای را با اسانس های مختلف تغییر می دهد. استفاده روزانه از چای های نامرغوب و این مواد شیمیایی می تواند در طولانی مدت عوارض زیادی برای سیستم عصبی ، گوارش و کلیه مصرف کنندگان به همراه داشته باشد.

یکی از روش های تشخیص مواد افزودنی به چای از چای طبیعی ، این است که توجه کنید رنگی که مربوط به چای ایرانی است به راحتی از قوری و لیوان شسته می شود. اما رنگ افزودنی چای غیرطبیعی ، قوری را به مرور سیاه می کند.

 

برند چابک از عرضه کنندگان چای اصیل و طبیعی ایرانی ، همواره بر آن است تا با کیفیت ترین چای محصول باغات شمال کشور را با قیمت مناسب در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد.

ناب شمال
ارسال دیدگاه